Zondag 24 September 2017 : groep 2 – rit nr 39

Even teruggaan naar vorige week zondag. Toen werd de eerste groep tot stilstand gedwongen door de sterke arm van de wet. Ze werden al enige tijd gevolgd door een anoniem voertuig van de politie. Neen, ze werden niet tegengehouden voor overdreven snelheid, maar wel omdat ze geen gebruik maakte van de fietspaden. Ze hebben dan maar op hun communiezieltjes beloofd dat ze dit nooit meer zouden doen. Volgens een geheime bron hebben ze de volledige rit afgewerkt op fietspaden.
Deze week dan. Het was de laatste week dat we om half negen vertrekken, en dus had Elie voor de gelegenheid zijn geheime lade opengetrokken. Even verduidelijken : Elie zijn geheime schuif zit ergens ver weggeborgen op een plaats die niemand mag weten. “Wat zit er dan in ?” hoor ik je denken, wel, er zitten allemaal ritten in verstopt die enkel bij speciale gelegenheden worden blootgesteld aan de buitenwereld. Dus vandaag was het zo’n rit richting Diest. Alle hellingen in en rond Diest moesten eraan geloven. Zelfs voor vele, de onbekende klim naar de Citadel, die geplaveid is met prima, slechte en heel slechte kasseien. Binnenwegen, eigenlijk die naam niet waardig werden vrolijk bereden om dan weer de volgende klim te bedwingen.
Tot 11:00 u werden we door de mist weerhouden van de mooie vergezichten, maar daarna was het tijd om te genieten van een mooie nazomerse zondag.
Spijtig dan ik net vandaag snipverkouden ben, dat wil dus zeggen dat alles andersom werkt, mijn neus loopt en mijn voeten ruiken.
Tot zondag.
Joske Bruis